Ποιοι Είμαστε

IMG_9221.JPG

Ζαφείρα Αντζούς Ράμος, Μαέστρος της ESGYO

Η Ζαφείρα είναι μία μουσικός που πιστεύει στη μουσική ως μέσο κοινωνικής αλλαγής. Αποφοίτησε από το Conservatorio de Getafe στη Μαδρίτη με Πρώτο Βραβείο στο πιάνο και στη μουσική δωματίου. Αποφασισμένη να συνεχίσει το ταξίδι της στη μουσική και έχοντας πάντα στο μυαλό της τη διεύθυνση ορχήστρας, πήγε με υποτροφία στο Royal Northern College of Music του Μάντσεστερ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο υπό την καθοδήγηση του Colin Stone. Σπούδασε, επίσης με υποτροφία, για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το 2014 στην Αθήνα πήρε Δίπλωμα στο πιάνο με βαθμό Άριστα και Πρώτο Βραβείο. Η Ζαφείρα ζει στην Αθήνα από το 2015, όπου έχει μελετήσει διεύθυνση ορχήστρας με το μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με το φημισμένο σολίστ Θοδωρή Τζοβανάκη και σπουδάζει επίσης βιόλα με τον Αντώνη Μανιά. Έχει διδάξει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στην Αργεντινή και στην Ελλάδα και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ισπανία και την Αγγλία. Είναι μέλος του The Global Leaders Program (YOA-Orchestra of the Americas), ενός οργανισμού που συνεργάζεται με διάφορα μουσικά projects με στόχο την κοινωνική αλλαγή σε πολλά μέρη του κόσμου. Η Ζαφείρα έχει εμφανιστεί ως μαέστρος με ορχήστρες σε Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Χιλή, Αργεντινή και Μεξικό.

Francis Gagliardi, μουσικοπαιδαγωγός και δασκάλα γαλλικού κόρνου

Η Francis είναι μουσικοπαιδαγωγός από το El Sistema Βενεζουέλας, δασκάλα γαλλικού κόρνου καθώς και παιδαγωγική σύμβουλος με εμπειρία στην ειδική αγωγή. Εκτός από το El Sistema Greece συνεργάζεται και με το MusicArt Project του El Sistema Serbia, προσφέροντας εκπαιδευτικά σεμινάρια για δασκάλους, παιδαγωγική υποστήριξη και συμβάλλοντας στον σχεδιασμό του προγράμματος. Έχει εργαστεί σε διάφορες χώρες εφαρμόζοντας και διαδίδοντας τη μεθοδολογία του El Sistema: Υπήρξε δασκάλα γαλλικού κόρνου και μουσικής θεωρίας στο Los Teques της Βενεζουέλας, επικεφαλής του τμήματος χάλκινων στο Saint Lucia School of Music και εργάστηκε ως καλεσμένη του El Sistema Sweden στη Dream Orchestra αλλά και στο El Sistema Academy 2019, όπου και έδωσε διαλέξεις για τη μουσική εκπαίδευση και το El Sistema. Συνεχίζει αδιάκοπα να αναπτύσσει τις γνώσεις και τις μουσικές της ικανότητες και παρακολουθεί μαθήματα γαλλικού κόρνου με τον διακεκριμένο μαέστρο Κώστα Σίσκο.

Giannis Ismirnioglou.jpg

Γιάννης Ισμυρνιόγλου, δάσκαλος βιολιού και χορωδίας

Ο Γιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη Λακωνίας. Ξεκίνησε να μαθαίνει κλαρινέτο σε ηλικία 8 ετών στη Δημοτική Φιλαρμονική και υπήρξε για πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας των πρώτων Κλαρινέτων. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής στο Λακωνικό Ωδείο ενώ μαθήτευσε και στο Μουσικό Γυμνάσιο Σπάρτης. Εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεών του στο βιολί, έλαβε υποτροφία από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης στο τμήμα του κλασικού βιολιού στο οποίο συνέχισε τις σπουδές του με καθηγητές τους Γιώργο Γιακουμή, Σπύρο Στεργίου και κατά Ματθαίο Δακουτρό. Αφού αρίστευσε στις εξετάσεις του πτυχίου της Αρμονίας, συνέχισε και στα θεωρητικά και με την καθοδήγηση του μαέστρου, συνθέτη και θεωρητικού Νίκου Καριώτη, έλαβε με άριστα τα πτυχία της Αντίστιξης και της Φούγκας. Η μετάβασή του στην Αθήνα, του προσέφερε πολλαπλές δυνατότητες συμμετοχής σε μουσικά σύνολα τόσο ως χορωδός όσο και ως σολίστ αλλά και σε σεμινάρια με διεθνούς φήμης μουσικούς και δασκάλους. Έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για αρκετά μουσικά σύνολα. Την πρώτη χρονιά στην Αθήνα, ανέλαβε το ρόλο του μαέστρου και ενορχηστρωτή στη χορωδία των Πολιτιστικών Ομάδων της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Εθνικό ωδείο Χολαργού και συνέχισε με ηλεκτρική κιθάρα και είναι απόφοιτος του Rockschool (Trinity College London) της Αγγλίας. με καθηγητή τον Νίκο Δημοσθένους. Από τον Οκτώβρη του 2017 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο El Sistema Greece ως δάσκαλος βιολιού, ενώ έχει αναλάβει στο Εθνικό Ωδείο Σπάρτης τη θέση του του μαέστρου της παιδικής χορωδίας, τη διδασκαλία σύγχρονων συνόλων, το τμήμα ηλεκτρικής - ακουστικής κιθάρας καθώς και μέρος τμημάτων των θεωρητικών της μουσικής (Θεωρία και Αρμονία). Έχει συνεργαστεί με πολλά ωδεία, μουσικές σκηνές, πολιτιστικούς χώρους και σπουδαίους μουσικούς. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ωδεία, μουσικές σκηνές και καταξιωμένους μουσικούς σε όλη την Ελλάδα ενώ είναι ενεργός μουσικός με ενδιαφέρουσες προτάσεις σε πολλά είδη μουσικής.

Alexandros Kasartzis-cellist.jpg

Αλέξανδρος Κασαρτζής, επικεφαλής βιολοντσέλου της ESGYO

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στον Βόλο όπου και ξεκίνησε βιολοντσέλο σε ηλικία 8 ετών. Συνέχισε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κρατικό Ωδείο και στο Tμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Άριστα αντίστοιχα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, όπου μελέτησε στο Conservatorio N. Paganini βιολοντσέλο και μουσική δωματίου με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Έχει διακριθεί σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε ηλικία 16 ετών επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως υπότροφος στο διεθνές φεστιβάλ-masterclass Ameropa στην Πράγα. Υπήρξε κορυφαία διάκριση κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ιταλία, όταν επιλέχθηκε να συμπράξει, κατόπιν ακρόασης, με το διάσημο Quartetto di Cremona. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες συναυλίες και φεστιβάλ με διάφορα μουσικά σχήματα και συμφωνικές ορχήστρες. Πλέον μένει και δραστηριοποιείται ως μουσικός στην Αθήνα και διδάσκει βιολοντσέλο σε μουσικά σχολεία.

Αντιγόνη Κερετζή, μουσική σύμβουλος

H Αντιγόνη γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, σπούδασε Μονωδία, Ανώτερα θεωρητικά και Διεύθυνση Χορωδίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του φωνητικού συγκροτήματος Οι Τραγουδιστές καθώς και της χορωδίας της EPT. Ως σολίστ, έχει τραγουδήσει με τη Χορωδία, τη Συμφωνική και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της EPT, την Καμεράτα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη National Orchestra του BBC και έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Μουσικής και ηχογραφήσει καθώς και δισκογραφήσει, έργα Ελλήνων Συνθετών. Δημιούργησε το ελληνικό φωνητικό κουαρτέτο, το φωνητικό κουαρτέτο Αθηνών, το φωνητικό σύνολο I menestrelli και το σολιστικό φωνητικό σύνολο Φωνές Γυναικών. Έχει εκδώσει το βιβλίο Διεύθυνση χορωδίας και το Λεξικό της Μουσικής A’ βοήθειες. Είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και διευθύνει τη Μικτή Χορωδία. Διδάσκει Μονωδία στο Δημοτικό ωδείο Πειραιά.

Σταύρος Κλαβανίδης, επικεφαλής χάλκινων πνευστών στην ESGYO

Ο Σταύρος γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές του στο τρομπόνι σε ηλικία 18 ετών στο Ωδείο Αθηνών (καθ. Αναστάσιος Κλαβανίδης) από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα άριστα παμψηφεί το 2004. Το 2002 έγινε δεκτός από τη Μουσική Ακαδημία Artisten στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, όπου υπήρξε για ένα χρόνο μαθητής του διεθνούς φήμης καθηγητή τρομπονιού Ingermar Roos, με τον οποίο εμπλούτισε τις γνώσεις του στην ερμηνεία μουσικών κειμένων, μουσικής δωματίου και μουσικών αποσπασμάτων. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τρομπονιού, με καθηγητές όπως ο Αντώνης Γεροχριστοδούλου, ο Ingermar Roos, ο Jonas Byllunt, η Jessika Gustafsson. Έχει συμπράξει με σχεδόν όλα τα ελληνικά μουσικά σύνολα (ΕΛΣ, ΚΟΑ, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής ΕΡΤ, Ορχήστρα Χρωμάτων, Εναρμονία, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων). Από το 1999 μέχρι το 2002 υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λιμενικού Σώματος και από το 2002 μέχρι το 2005 μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά. Το 2005 κατέλαβε τη θέση του κορυφαίου β’ στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

τζεμπεν.jpg

Τζέμπεν Κλαπάκη, μουσικός σύμβουλος

Ο Τζέμπεν γεννήθηκε το 1975 στο Σίδνεϊ και ζει στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος βιολιού και απόφοιτος αρχιτέκτων ΕΜΠ. Ασχολείται με τη διδασκαλία του βιολιού από το 1992. Θεωρεί πως η διδασκαλία της μουσικής έχει μέσα της κάτι το αρχιτεκτονικό. Καλείσαι να «σχεδιάσεις» και σιγά-σιγά να «χτίσεις» ένα παιδί από το μηδέν, ως τη στιγμή που θα παίζει τα πάντα. Είναι υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό εργαστήρι Το Μουσικό Κουτί και δάσκαλος μουσικής στο δημοτικό σχολείο Τριανέμι. Έχει συμμετοχές σε πολλά μουσικά σύνολα κλασικής, αλλά και έντεχνης μουσικής καθώς και ηχογραφήσεις. Διατηρεί ορχήστρα εγχόρδων στα βόρεια προάστια. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Ελένη Λιώρα, επικεφαλής βιόλας της ESGYO και δασκάλα βιόλας

Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο βιολί σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού. Σε ηλικία 13 ετών, και ενώ ήταν μέλος της Παιδικής και Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, μεταπήδησε στη βιόλα. Το 2013 σπούδασε θεραπεία μέσω τέχνης στη Γαλλία (AFRATAPEM) και εργάστηκε ως μουσικοθεραπεύτρια σε Γαλλία και Ελλάδα (2014- 2018). Η Ελένη έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια μουσικής δωματίου (Deree the American College of Greece, 2018-2019), μεθόδων μουσικής διδασκαλίας (El Sistema Greece, Musicians without Borders, 2018-2019), αφρικανικών κρουστών (Conservatoire d’Aubervilliers, 2015-2016) και σύγχρονου θεατρικού κλόουν (Ecole le Samovar, 2013-2014). Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Γαλλία υπήρξε βιολίστα στη Συμφωνική Ορχήστρα Coalescence (Παρίσι, 2009-2016). Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα συμμετείχε ως βιολίστα στο σύνολο εγχόρδων Flex (Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας & Ωδείο Αθηνών, 2017-2018) και συνεργάστηκε με την Ορχήστρα Academica (Ωδείο Αθηνών, 2017). Έχει επίσης υπάρξει μέλος ποπ-ροκ συγκροτημάτων (Goya’s Dream, Peachblow) ως βιολίστα, δεύτερη φωνή και folk κιθαρίστρια. Την περίοδο αυτή διδάσκει βιόλα στο El Sistema Greece καθώς και σε άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Βασιλική Παπαδοπούλου, δασκάλα βιολοντσέλου

Η Βασιλική ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου με τον Ν. Κοτζιά στο Ωδείο Αθηνών, συνέχισε με τον Β. Φιδετζή και αποφοίτησε στο Ελληνικό Ωδείο από την τάξη της Ντ. Χατζηγεωργίου το 2002. Είναι απόφοιτος πτυχίου αρμονίας και κάτοχος πτυχίου αντίστιξης με βαθμό με τη Β. Τζεράχη στο Ελληνικό Ωδείο. Παρακολούθησε μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής (Orff, Dalcroze, κ.α ) στο Ελληνικό Ωδείο με τη Δ. Ματθαιοπούλου και μουσικοθεραπείας (Nordoff-Robbins) στο κέντρο ειδικής αγωγής «Πολύτεχνο» με την Μ. Φρουδάκη. Είναι μέλος της ορχήστρας Εναρμόνια από το 1998 μέχρι σήμερα ενώ συνεργάζεται εποχιακά με την Εθνική Λυρική Σκηνή (συμφωνική ορχήστρα, παιδική σκηνή και ορχήστρα μουσικής δωματίου) και την Ε.Ρ.Τ (συμφωνική ορχήστρα, ορχήστρα σύγχρονης μουσικής). Τη σεζόν 2003-2004 συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο στην παράσταση Πεερ Γκυντ και με το θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν στη μουσική παράσταση Ο ύμνος στους θεούς να πάει. Ακόμα, συνεργάστηκε με την Μαρίζα Κωχ στο Εργαστήρι βιωματικής μουσικής για παιδιά της Μαρίζας Κωχ, στο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ουράνιο τόξο, ως εμψυχώτρια προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας αλλά και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία Ελληνογερμανική Αγωγή και Σχολή Αργύρη. Παραδίδει μαθήματα βιολοντσέλου μουσικοκινητικής αγωγής από το 2002 έως σήμερα έχοντας δουλέψει στο Π.Ι.Κ.Π.Α., στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στον παιδικό σταθμό Παιχνιδοπαρέα, στο νηπιαγωγείο Ηλιαχτίδα, στους πέντε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Χαϊδαρίου και στο νηπιακό κέντρο Βαρβάρα Μποντέν, στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, στο Μπενάκειο νηπιαγωγείο Κηφισιάς, στο ωδείο του σχολείου Νέα γενιά Ζηρίδη κ.α. Από το 2019 ανήκει στην ομάδα του El Sistema Greece διδάσκοντας βιολοντσέλο.

Κωνσταντίνα Ρούσσου, επικεφαλής ξύλινων πνευστών της ESGYO

Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Παλλήνης και φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει Πτυχίο Φλάουτου με βαθμό Άριστα (τάξη Δημήτρη Φωτόπουλου-2013) και Δίπλωμα Φλάουτου με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο (τάξη Νίκου Νικόπουλου,2015) από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου παρακολούθησε επίσης το μεταδιπλωματικό τμήμα φλάουτου με τον Ν. Νικόπουλο. Έχει αποσπάσει έπαινο στις Ημέρες Πλαγίαυλου και Γ' Βραβείο στον 1ο διαγωνισμό φλάουτου Urs Ruttimann. Κατά τα έτη 2013 και 2014 ήταν ενεργό μέλος του κύκλου σεμιναρίων Παλαιάς Μουσικής και μπαρόκ φλάουτου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τους Carlo Jans, Robert Aitken, Carlos Bruneel, Barbara Gisler-Haase, Gaby Pas-Van Riet, Kazutaka Shimizu, Michael Faust,Yossi Arnheim, Thies Roorda, Rien de Reede, Magali Mosnier κ.α. Το 2013 ήταν υπότροφος στο διεθνές δεκαήμερο σεμινάριο φλάουτου 25th forum for flute and piano στο Λουξεμβούργο. Επίσης, το 2014 ήταν υπότροφος στις ∆ελφικές Μουσικές Συναντήσεις - Art Campus υπό την αιγίδα του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής. Το 2014 διετέλεσε 1ο φλάουτο της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων σε περιοδεία στην Τουρκία και την Ελλάδα. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) και της Orchestra Mobile. Σήμερα είναι μέλος της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΕΛΣΟΝ) και υπότροφος της Ακαδημίας Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Από το 2017 συνεργάζεται με το El sistema Greece ως επικεφαλής των ξύλινων πνευστών της ορχήστρας. Διδάσκει φλάουτο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Ν. Μάκρης).

José Ángel Salazar Marín_El Sistema Greece

José Angel Salazar Marin, καλλιτεχνικός διευθυντής ESG

O José Angel, 21 μόλις ετών, είναι ένας υπέρ-ταλαντούχος ανερχόμενος μαέστρος και παιδαγωγός. Αναγνωρισμένος από τη Guardian, το BBC και τους LA Times για το ταλέντο του, διαμόρφωσε την καλλιτεχνική του εμπειρία από το φημισμένο πρόγραμμα El Sistema και από πολυάριθμες συμμετοχές του σε διάφορες ορχήστρες στην Ευρώπη. Ως απόφοιτος του επαναστατικού προγράμματος El Sistema, με ειδίκευση στη θεωρία της μουσικής, στη διεύθυνση ορχήστρας και σε ειδικά εργαστήρια, ο José Ángel πέρασε πολλούς μήνες ως φοιτητής ανταλλαγής του Music Performance Program στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία σε συνεργασία με το El Sistema Σουηδίας και το Fundamusical. Στη μέχρι τώρα καριέρα του, ο José έχει επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες συνεργασίας με διαφορετικές κοινότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται παιδιά με ειδικές ανάγκες, ευάλωτα παιδιά και νέοι καθώς και άτομα με αυτισμό και με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ). Κατά την παραμονή του στο Γκέτεμποργκ, συμμετείχε στην Dream Orchestra ως προσκεκλημένος βοηθός καθηγητή και μαέστρος. Έχει υπάρξει επίσης, βοηθός μαέστρου του Christian Vasquez στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Teresa Carreño της Βενεζουέλας και της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Nueva Esparta. Το 2017 εργάστηκε ως επικεφαλής του τμήματος εγχόρδων διδάσκοντας βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο και ως μαέστρος της Ορχήστρας Δωματίου και της παιδικής ορχήστρας στο μουσικό σχολείο Saint Lucia.

Θεοδόσης Σμυρνιός, δάσκαλος τρομπέτας

Ο Θεοδόσης ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με διάφορα μουσικά όργανα (αρμόνιο, πιάνο, κιθάρα, φλογέρα, ντραμς), είτε σε ωδείο είτε αυτοδίδακτος. Στην εφηβεία ξεκίνησε ως κιθαρίστας ή ντράμερ να συμμετέχει σε συγκροτήματα με φίλους και ανακάλυψε ότι το σημαντικότερο στη μουσική είναι να παίζεις μαζί με άλλους. Πριν τελειώσει το σχολείο ξεκίνησε να μαθαίνει τρομπέτα στη φιλαρμονική του δήμου Μεταμόρφωσης. Συνέχισε τις σπουδές του στο ωδείο, με παράλληλες σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά. Η συμμετοχή σε μεγάλα σύνολα (χορωδίες, μπάντες και ορχήστρες) όλα αυτά τα χρόνια ήταν καταλυτική στη σχέση του με τη μουσική. Ως μουσικός έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη και έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές, θέατρα και συναυλιακούς χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με τη μουσική εκπαίδευση ξεκίνησε να ασχολείται στη φιλαρμονική, διδάσκοντας κρουστά και τρομπέτα σε νέα μέλη και συνειδητοποίησε πόσο τον γεμίζει η διδασκαλία και η μύηση παιδιών στο μαγικό χώρο της μουσικής. Είναι κάτοχος πτυχίου τρομπέτας, φούγκας, διεύθυνσης και ενοργάνωσης μπάντας και συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές, καθώς η μουσική είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ.

marinos tranoudakis.jpg

Μαρίνος Τρανουδάκης, επικεφαλής κρουστών της ESGYO

Ο Μαρίνος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κρουστά με καθηγητές τους Κωνσταντίνο Βορίση και Κωνσταντίνο Θεοδωράκο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Hochschule für Musik Detmold με τους Peter Prommel, Nancy Zeltsman , Fumito Nunoya, Sven Pollkötter. Ταυτόχρονα μελέτησε τύμπανα ορχήστρας με τους Wieland Welzel (Berliner Philharmoniker) και Arend Weitzel (Bochumer Symphoniker). Έχει συνεργαστεί με τους διευθυντές ορχήστρας Kurt Masur και Θεόδωρο Κουρεντζή και τις ορχήστρες MusicAeterna, Nordwestdeutsche Philharmonie, Bielefelder Philharmoniker, Radio Kammerfilarmonie Netherlands, Detmolder Kammerorchester. Συνεργάστηκε ακόμα, με την ΚΟΑ, την Καμεράτα και ως σολίστ με την ΚΟΘ. Διετέλεσε βοηθός καθηγητή στα τύμπανα και το ρεπερτόριο ορχήστρας στην HfM Detmold, όπου παραμένει τακτικός φιλοξενούμενος καθηγητής ενώ έχει ηχογραφήσει για την εταιρεία Sony Classics. Από το 2014 έως το 2017 ήταν συγκορυφαίος στα κρουστά και τύμπανα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Από τον Απρίλιο του 2017 έχει τη θέση του Α’ κορυφαίου στα τύμπανα στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Παναγιώτης Τσιρίδης, παιδαγωγικός υπεύθυνος

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1967 και από το 1974 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική και συμβουλευτική ψυχολογία και εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση. Σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς και από το 2012 είναι επικεφαλής της ομάδας Λόγου Παίγνιον. Από το 2017 είναι συντονιστής των δασκάλων του El Sistema Greece. Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες και βιβλία για παιδιά τα οποία έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Πατάκη και Ψυχογιός.


From the backstage…

Ιδρυτές: Anis Barnat, Elisa Sologni

Γενική Διευθύντρια: Δήμητρα Ραφτοπούλου

Υπεύθυνη Ορχήστρας/ Οργάνων: Αδριάνα Γρηγορίου

Υπεύθυνη Χορωδίας και Επισκεπτών: Αγγελική Γεωργοκώστα

 Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Σέβη Ματσακίδου

Σύμβουλος Διεθνούς Επικοινωνίας: Alexandra Strelcova


Παιδαγωγική ομάδα…

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: José Angel Salazar Marin

Μαέστρος ESGYO: Ζαφείρα Αντζού-Ράμος

Παιδαγωγικός σύμβουλος: Παναγιώτης Τσιρίδης

Μουσικοί σύμβουλοι: Αντιγόνη Κερετζή, Τζέμπεν Κλαπάκης

IMG_8367.JPG