Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

José Ángel Salazar Marín_El Sistema Greece

José Angel Salazar Marin, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του El Sistema Greece

Ξεκινώντας την τρίτη σεζόν, το φθινόπωρο του 2018, είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε στην οικογένεια του El Sistema Greece τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή José Angel Salazar Marin.

O José Angel, 21 μόλις ετών, είναι ένας υπέρ-ταλαντούχος ανερχόμενος μαέστρος και παιδαγωγός. Αναγνωρισμένος από τη Guardian, το BBC και τους LA Times για το ταλέντο του, διαμόρφωσε την καλλιτεχνική του εμπειρία από το φημισμένο πρόγραμμα El Sistema και από πολυάριθμες συμμετοχές του σε διάφορες ορχήστρες στην Ευρώπη. Ως απόφοιτος του επαναστατικού προγράμματος El Sistema, με ειδίκευση στη θεωρία της μουσικής, στη διεύθυνση ορχήστρας και σε ειδικά εργαστήρια, ο José Ángel πέρασε πολλούς μήνες ως φοιτητής ανταλλαγής του Music Performance Program στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία σε συνεργασία με το El Sistema Σουηδίας και το Fundamusical.

Στη μέχρι τώρα καριέρα του, ο José έχει επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες συνεργασίας με διαφορετικές κοινότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται παιδιά με ειδικές ανάγκες, ευάλωτα παιδιά και νέοι καθώς και άτομα με αυτισμό και με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ). Κατά την παραμονή του στο Γκέτεμποργκ, συμμετείχε στη Dream Orchestra ως προσκεκλημένος βοηθός καθηγητή και μαέστρος. Έχει υπάρξει επίσης, βοηθός μαέστρου του Christian Vasquez στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Teresa Carreño της Βενεζουέλας και της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Nueva Esparta. Από το 2017 εργάζεται ως Επικεφαλής του Τμήματος Εγχόρδων διδάσκοντας βιολί, βιόλα και τσέλο, και ως Μαέστρος της Ορχήστρας Δωματίου και της παιδικής ορχήστρας στο μουσικό σχολείο Saint Lucia.

IMG_9221.JPG

Ζαφείρα Αντζούς-Ράμος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της ESGYO

Η Ζαφείρα Αντζούς Ράμος είναι μία μουσικός που πιστεύει στη μουσική ως μέσο κοινωνικής αλλαγής. Αποφοίτησε από το Conservatorio de Getafe στη Μαδρίτη με Πρώτο Βραβείο στο πιάνο και στη μουσική δωματίου. Αποφασισμένη να συνεχίσει το ταξίδι της στη μουσική και έχοντας πάντα στο μυαλό της τη διεύθυνση ορχήστρας, πήγε με υποτροφία στο Royal Northern College of Music του Μάντσεστερ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο υπό την καθοδήγηση του Colin Stone. Σπούδασε, επίσης με υποτροφία, για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το 2014 στην Αθήνα πήρε Δίπλωμα στο πιάνο με βαθμό Άριστα και Πρώτο Βραβείο. Η Ζαφείρα ζει στην Αθήνα από το 2015, όπου έχει μελετήσει διεύθυνση ορχήστρας με το μαέστρο Μίλτο Λογιάδη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με το φημισμένο σολίστ Θοδωρή Τζοβανάκη και σπουδάζει επίσης βιόλα με τον Αντώνη Μανιά. Έχει διδάξει σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας στην Αργεντινή και στην Ελλάδα και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ισπανία και την Αγγλία. Είναι μέλος του The Global Leaders Program (YOA-Orchestra of the Americas), ενός οργανισμού που συνεργάζεται με διάφορα μουσικά projects με στόχο την κοινωνική αλλαγή σε πολλά μέρη του κόσμου. Η Ζαφείρα έχει εμφανιστεί ως μαέστρος με ορχήστρες σε Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Χιλή, Αργεντινή και Μεξικό.


Στα παρασκήνια…

Ιδρυτές: Anis Barnat και Elisa Sologni

Γενική Διευθύντρια: Δήμητρα Ραφτοπούλου

Manager Ορχήστρας/ Οργάνων: Αδριάνα Γρηγορίου

Manager Χορωδίας / Φιλοξενίας: Αγγελική Γεωργοκώστα

Community Coordinator: Yousef Alhusaini

 

Manager Επικοινωνίας: Alexandra Strelcova

Assistant Επικοινωνίας: Σέβη Ματσακίδου


Παιδαγωγική Ομάδα

Κακκιτεχνικός Διευθυντής ESGYO: José Angel Salazar Marin

Μαέστρος / Καλλιτεχνική  Διευθύντρια ESGYO: Safira Antzus Ramos

Παιδαγωγικός Υπεύθυνος: Παναγιώτης Τσιρίδης

Υπεύθυνος Οργάνων: Tzempen Klapakis

Συντονίστρια Χορωδίας: Αντιγόνη Κερετζή

 
IMG_8367.JPG