Κοινωνική ένταξη μέσω της μουσικής.

Το El Sistema Greece είναι ένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο από το 2016 προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά -ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας- χάρη στη μουσική αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

 

Δείτε τι κάνουμε:

 

Τι νέο υπάρχει στο blog:

 

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας!

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις του El Sistema Greece κάθε μήνα.

 
 
 
IMG_9674.JPG

Η Αποστολή μας

Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την πρωτότυπη παιδαγωγική μεθοδολογία του El Sistema Βενεζουέλας, το El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μαθήματα χορωδίας και ορχηστρικών οργάνων σε παιδιά και νέους από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Μάθετε περισσότερα


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το El Sistema Greece είναι ένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο από το 2016 προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά -ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας- χάρη στη μουσική αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Μάθετε Περισσότερα

IMG_0307.JPG

Τι Κάνουμε

Το πρόγραμμα του El Sistema Greece υλοποιείται από Έλληνες δασκάλους μουσικής υπό την εποπτεία ενός παιδαγωγικού υπεύθυνου, ο οποίος υποστηρίζει τους δασκάλους και συνεργάζεται μαζί τους για την προσαρμογή του προγράμματος στις μεταβαλλόμενες ανάγκες. O μουσικός διευθυντής του El Sistema Greece, από τη Βενεζουέλα, σε συνεργασία με παιδαγωγούς από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, σχεδιάσει την παιδαγωγική του.

Ανεξαρτήτως καταγωγής, όλα τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μουσικής του El Sistema Greece χάρη στους συνεργαζόμενους διερμηνείς, οι οποίοι προέρχονται από προσφυγικές κοινότητες.

Συνεργαζόμαστε με άλλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στους προσφυγικούς καταυλισμούς, με κοινοτικά κέντρα, με τις ελληνικές αρχές καθώς και με τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της χώρας προκειμένου οι μαθητές μας να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε συναυλίες στις μεγαλύτερες σκηνές και να απολαμβάνουν τη χαρά της σκηνής.

Διάσημοι και καταξιωμένοι μαέστροι, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στα παιδιά και στους δασκάλους του El Sistema Greece. Αναζητάμε πάντα τις πιο σύγχρονες τεχνικές και πρακτικές ώστε να συνεχίσουμε την αποστολή μας και να διαμορφώσουμε μία καινοτόμο παιδαγωγική μέθοδο.

Τι Έχουμε Καταφέρει Μέχρι Σήμερα

 
El Sistema Greece - education

1500+

ΜΑθητεσ απο το 2016

Παραπάνω από 1.500 παιδιά και νέοι ηλικίας 5-26 ετών είχαν πρόσβαση στο πρόγραμμα του El Sistema από την έναρξή του.

El Sistema Greece - music education

2302

ωρεσ μουσικησ εκπαιδευσησ το 2018-209

Τον περασμένο χρόνο καταφέραμε να προσφέρουμε 1.331 ώρες μαθημάτων χορωδίας, βιολιού, βιολοντσέλου και βιόλας ενώ φέτος προστέθηκαν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και μαθήματα τρομπέτας και γαλλικού κόρνου και οι προσφερόμενες ώρες μουσικής διδασκαλίας αυξήθηκαν σε 2.302.

IMG_0318.JPG

8

ΣΗΜΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στους Προσφυγικούς Καταυλισμούς του Σκαραμαγκά και του Ελαιώνα, στο Μοσχάτο σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή, στον Άλιμο σε συνεργασία με τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα και στο νέο χώρο του El Sistema Greece στην Κυψέλη, λειτουργούν τα βασικά σημεία δράσης του El Sistema Greece. Επιπλέον, προσφέρουμε μαθήματα μουσικής και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τους οργανισμούς Έλιξ, Zeuxis και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Μάθετε Περισσότερα

 

Πρεσβευτές

Joyce DiDonato

υποστηρίκτρια του El Sistema Grece


Il Pomo d’Oro

πρεσβευτές

«Πιστεύουμε ότι η ορχήστρα Il Pomo d’ Oro, μια ομάδα “μουσικών μεταναστών” με διάφορες εθνικότητες, είναι ο ιδανικός πρεσβευτής της ιδέας του El Sistema και θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση να βοηθήσουμε με αυτό που ξέρουμε καλύτερα: τη μουσική. Συνεργαζόμαστε με το El Sistema Greece ως ομάδα δίνοντας συναυλίες και συμμετέχοντας σε μουσικά εργαστήρια αλλά και μεμονωμένα, παρέχοντας συμβουλευτικά μαθήματα και διδασκαλία».

Τα μέλη της ορχήστρας Il Pomo d' Oro είναι πρεσβευτές του El Sistema Greece από την αρχή του προγράμματος, το φθινόπωρο του 2016. Τον Ιούλιο του 2018, η ορχήστρα επισκέφτηκε τον Προσφυγικό Καταυλισμό του Σκαραμαγκά συμμετέχοντας σε masterclasses και παραδίδοντας μαθήματα μουσικής στους μαθητές του.

Δείτε το βίντεο από την τελευταία τους επίσκεψη.


Συμμετέχετε

Αναζητάμε διαρκώς νέους φίλους και συνεργάτες, ανεξάρτητως καταγωγής.

 
_ESG II

γινε ενασ απο εμασ

Λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μήνα και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

ESG general III.JPG

ελα μαζι μασ

Θέλετε να γίνετε μέρος της ομάδας μας και να αποκτήσετε νέες εμπειρίες;

_ESG

κανε δωρεα

Χάρη στη δική σας γενναιοδωρία, τα παιδιά μπορούν και συμμετέχουν στις δράσεις μας και αποκτούν ευκολότερη πρόσβαση στη μουσική και στον πολιτισμό.


ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ: