Κοινωνική ένταξη μέσω της μουσικής

Το El Sistema Greece είναι ένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο από το 2016 προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά -ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας- χάρη στη μουσική αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Μάθετε Περισσότερα…

 
 
IMG_2925.JPG

Η Αποστολή μας

Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την πρωτότυπη παιδαγωγική μεθοδολογία του El Sistema Βενεζουέλας, το El Sistema Greece προσφέρει δωρεάν μαθήματα χορωδίας και ορχηστρικών οργάνων σε παιδιά και νέους/νέες από διαφορετικά περιβάλλοντα.

Μάθετε περισσότερα…


Η Ιστορία μας

Το El Sistema Greece είναι ένα μουσικό πρόγραμμα το οποίο από το 2016 προσφέρει δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και νέους στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά -ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας- χάρη στη μουσική αποκτούν εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Μάθετε Περισσότερα…

IMG_0307.JPG

Τι Κάνουμε

Το πρόγραμμα του El Sistema Greece υλοποιείται από Έλληνες δασκάλους μουσικής υπό την εποπτεία ενός παιδαγωγικού υπεύθυνου, ο οποίος υποστηρίζει τους δασκάλους και συνεργάζεται μαζί τους για την προσαρμογή του προγράμματος στις μεταβαλλόμενες ανάγκες. O μουσικός διευθυντής του El Sistema Greece, από τη Βενεζουέλα, σε συνεργασία με παιδαγωγούς από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, σχεδιάσει την παιδαγωγική του.

Μάθετε Περισσότερα…


El Sistema Greece Youth Orchestra

Η El Sistema Greece Youth Orchestra (ESGYO) δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017. Δεν πρόκειται για μία ακόμη νεανική ορχήστρα. Στην πραγματικότητα, η ESGYO είναι μία εκπαιδευτική ορχήστρα που προσφέρει μια μοναδική διαδικασία ορχηστρικής μάθησης, βασισμένη στις αρχές και τις πρακτικές διδασκαλίας του El Sistema Βενεζουέλας.

Μάθετε περισσότερα…

2019_04_01_Lyriki_SideBySide_SNFCC_Sofia Papastrati_LOW-95.jpg
ASSAF_AOL EDITS (48 of 69).jpg

Ποιοι είμαστε

Στο El Sistema Greece συνεργαζόμαστε με Έλληνες δασκάλους ενώ ένας παιδαγωγικός υποστηρίζει τους δασκάλους και προσαρμόζει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά. Ο καλλιτεχνικό διευθυντής από τη Βενεζουέλα συνεργάζεται μαζί τους, όπως και με τους παιδαγωγούς από όλο τον κόσμο που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της παιδαγωγικής μεθόδου που ακολουθούμε.

Μάθετε περισσότερα…


Δείτε τι κάνουμε:

 

Τι νέο υπάρχει στο blog:

 

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα μας!

Εγγραφείτε ώστε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις του El Sistema Greece κάθε μήνα.

 
 

Τι Έχουμε Καταφέρει Μέχρι Σήμερα

 
El Sistema Greece - education

1500+

ΜΑθητεσ απο το 2016

Παραπάνω από 1.500 παιδιά και νέοι ηλικίας 5-26 ετών είχαν πρόσβαση στο πρόγραμμα του El Sistema από την έναρξή του.

El Sistema Greece - music education

1834

ωρεσ μουσικησ εκπαιδευσησ το 2018-209

Τον περασμένο χρόνο καταφέραμε να προσφέρουμε 1.331 ώρες μαθημάτων χορωδίας, βιολιού, βιολοντσέλου και βιόλας ενώ φέτος προστέθηκαν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα και μαθήματα τρομπέτας και γαλλικού κόρνου και οι προσφερόμενες ώρες μουσικής διδασκαλίας αυξήθηκαν σε 1.834.

IMG_0318.JPG

8

ΣΗΜΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στους Προσφυγικούς Καταυλισμούς του Σκαραμαγκά και του Ελαιώνα, στο Μοσχάτο σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή, στον Άλιμο σε συνεργασία με τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα και στο νέο χώρο του El Sistema Greece στην Κυψέλη, λειτουργούν τα βασικά σημεία δράσης του El Sistema Greece. Επιπλέον, προσφέρουμε μαθήματα μουσικής και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας σε συνεργασία με τους οργανισμούς Έλιξ, Zeuxis και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Μάθετε Περισσότερα

 

Συμμετέχετε

Αναζητάμε διαρκώς νέους φίλους και συνεργάτες, ανεξάρτητως καταγωγής.

 
_ESG II

γινε ενασ απο εμασ

Λαμβάνετε τα νέα μας κάθε μήνα και μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

ESG general III.JPG

ελα μαζι μασ

Θέλετε να γίνετε μέρος της ομάδας μας και να αποκτήσετε νέες εμπειρίες;

_ESG

κανε δωρεα

Χάρη στη δική σας γενναιοδωρία, τα παιδιά μπορούν και συμμετέχουν στις δράσεις μας και αποκτούν ευκολότερη πρόσβαση στη μουσική και στον πολιτισμό.


ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ: